Haldi ki Sabzi | ऐसे बनाए लाजवाब Mix Veg Haldi Ka Korma | कच्ची हल्दी की सब्जी | Winter Special Raw Turmeric Curry – Today we are going to make a winter special Kachchi Haldi Ki Sabzi which is also known as Haldi ki Sabzji. The process of making this Sabji is very different so please follow all the instructions and measurement to get the tastier Haldi ki Sabzi ever.
आज हम सर्दिओं की स्पेशल कच्ची हल्दी की सब्जी बनाएँगे। यह बहुत ही टेस्टी और हेअल्थी सब्जी है। इस हल्दी की सब्जी को बनाने का तरीका बिलकुल अलग है, तो आप प्लीज इसे बनाने का तरीका और नाप पूरी तरह से फॉलो करें। आप इस हल्दी की सब्जी को अपने खाने में थोड़ा थोड़ा रोज़ाना लेंगे तो पूरी सर्दी स्वस्थ और तंदरुस्त रहेंगे।

हल्दी की सब्जी की सामग्री :
कच्ची हल्दी २५० gms
घी २०० grms
दही २०० grms
लाल मिर्च १ tbsp
धनिया पाउडर १ tbsp
प्याज़ १५० grms
फूल गोभी १५० grms
मटर १५० grms
हरी मिर्च १०० grms
कुटा लहसुन 1tbsp
टमाटर १५० grms
नमक स्वादानुसार
हरा धनिया

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Ingredients for Haldi Ki Sabji:
Raw termeric 250 grms
Curd 200 grms
red chili powder 1 tbsp
coriander powder 1tbsp
salt as per taste
Ghee 200 grms
onions 150 grms
cauliflower 150 grms
peas 150 grms
green chilies 100 grms
tomatoes 150 grms
garlic 1tbsp
fresh coriander for garnishing
How to make haldi ki sabzi:
1. wash , peel and grate raw turmeric.
2. squeeze and collect juice of grated turmeric in a bowl.
3. Now add curd, chili powder and coriander powder in the turmeric juice. mix and keep it aside.
4. finely chop onions, cauliflower, green chilies, tomatoes for the sabzi.
5. heat ghee in a pan, add onions and cook until soft.
6. add cauliflower cook for a minute or two.
7. add peas, cover the pan and cook for 4 to 5 minutes.
8. add green chilies, salt and tomatoes ; cook until tomatoes turn soft.
9. add grated raw turmeric and cook for 5 minutes.
10. Now add curd paste and cook until turmeric is 90% cooked.
11. add freshly crushed garlic and saute till ghee separates and all the veggies are done.
12. finally add coriander and turn off the flame.

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